Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza pęczak z warzywami i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pieczarki kilka szt
marchewki 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
natka pietruzki
sól
pieprz
oliwa
pęczak 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza pęczak z warzywami i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kaszę pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy mniejsze na ćwiartki a większe na plasterki. W drugim garnku gotujemy wodę z kostką rosołową. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki i obgotowujemy je ok 5 minut.
Krok 1 - Kasza pęczak z warzywami i pieczarkami foto
2
Na patelni na oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy stare na tarce marchwki. Całość mieszamy i podsmażamy ok 5 minut.
Krok 2 - Kasza pęczak z warzywami i pieczarkami foto
3
Na patelnię dodajemy pieczarki i ugotowaną kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Całość mieszamy i nakładamy.
Krok 3 - Kasza pęczak z warzywami i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 09.11.2012 05:58
pyszności :) i ładnie podane ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak