Sposób przygotowania

Fasolę wieczorem namoczyć.Rano wodę odlać,fasolę przepłukać wodą na sicie(nie będzie takich dużych wzdęć).Fasolę zalać nową wodą,dodać kostkę mięsną,ziele angielskie,liście laurowe,kucharka i gotować.Boczek pokroić w kostkę i dorzucić do fasoli.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać smalec,wrzucić kiełbasę,cebulę,czosnek i smażyć aż kiełbasa puści tłuszcz i będzie lekko rumiana.Kiełbasę i cebulę wyjąć łyżką cedzakową i dodać do fasoli.Dodać do fasoli paprykę w proszku,koncentrat pomidorowy,pieprz,maggi i gotować do miękkości.Do gorącego tłuszczu z kiełbasy dodać mąkę,przesmażyć(nie rumienić),dodać do fasolki i jeszcze chwilę pogotować.Smacznego!

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    Uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !