Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko koperkowo-cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
koperek 1/2 szklanki
skórka otarta z cytryny 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko koperkowo-cytrynowe

Masło ogrzać do temperatury pokojowej i rozetrzeć dokładnie z koperkiem i skórka cytrynową. Przed podaniem proponuje nałożyc je do ozdobnych foremek do lodu i schłodzic. Otrzymamy porcje o ciekawych kształtach. Takie masło świetnie smakuje z pieczywem. Może tez służyć jako dodatek do pieczenia ryb lub kurczaka jako przyprawa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.02.2012 12:11
też by mi smakowało:)
Grazyna0211 14.12.2011 16:16
tak do pstrąga świetne
anemon 10.09.2011 07:28
Np. do pieczonego lub grillowanego pstrąga - super.
stokrotka 20.05.2011 08:37
fajne
Kopiko1983 17.03.2011 06:52
Świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak