Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczen drobowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

surowe mieso drobiowe bez skóry 1 kg
szynka konserwowa 10 dag
jajko 2 szt
śmietana 30% 200 ml
puszka zielonego groszku
opakowanie sosu pieczeniowego ze sliwka
olej 2 łyzki
Przyprawa uniwersalna kucharek-, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczen drobowa

Mieso pezepuszczamy przez maszynke mieszamy z jajkami i smietana,doprawiamy vegeta i pieprzem Szynke kroimy w paseczki groszek osaczamy z zalewy i dodajemy do miesa.Mase miesna dzielimy na dwie czesci i formujemy jednakowe wałki.Wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia zaroodpornego.Naczynie wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni.Pieczen podajemy na ciepło polana sosem pieczeniowym ze sliwka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak