Sposób przygotowania

Żółtka zmiksować z masłem, ¼ szklanki cukru, cukrem waniliowym, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać pianę z białek. Całość dokładnie wymieszać. I piec ok. pół godzinki. ostudzony biszkopt przekroić na 2 części. Pozostały cukier, cukier waniliowy, szklanka wody, kompot i alkohol zagotować i nasączać psowatym sokiem biszkopty. Przygotować krem: kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Powstałą masą przekładać biszkopt wtykając w nią wiśnie.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smakowity ten torcik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !