Sposób przygotowania

Ogórki umyc, zalać zimna wodą i odstawić na 3h. Chrzan obrać i drobno posiekać lub zetrzeć na tarce. Ogórki wyjać z wody, osuszyć, i ułożyć bardzo ściśle w słoikach przekładając je chrzanem, koprem i pieprzem. Wodę zagotować z solą, wymieszać z wódką, zalać ogórki. Odstawic na 6-7 dni do lodówki. Po tym czasie ogórki są gotowe do spożycia. Jeśli chcemy je przechowywać to należy je przez 15 minut pasteryzować

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    chyba jednak wódkę wolałabym spożytkować inaczej :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ogórki z alkoholem, jeszcze nigdy takich nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to też coś nowego:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !