Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, włożyć do szerokiego rondla (najlepiej teflonowego), wytopić, nie rumienić. Cebulę pokroić w piórka, dorzucić do boczku, zeszklić, nie rumienić. Czosnek pokroić w drobniutką kostkę, lub przecisnąć przez praskę, wrzucić do rondla na 2 min. przed kaszanką - mieszać. Z kaszanki (najlepsza w naturalnym jelicie) usunąć jelito, kaszankę pokroić w plastry, wrzucić do pozostałych składników, przykryć. Gdy wszystko poddusi się na jednolitą masę wrzucić pokrojoną w słupki czerwoną paprykę i doprawić do smaku pieprzem, papryką i odrobiną chili. Podawać z młodymi ziemniakami i ogórkami małosolnymi lub kiszonymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !