Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kwaszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 3 kg
czosnek 1 główka
koper 1 pęczek
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
chrzan
liście wiśni
liście porzeczki
woda 2 litry
sól 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kwaszone

Do każdego słoika układamy najpierw po każdym listku, następnie koper, ogórki i pozostałe przyprawy. Wodę zagotowujemy z solą, zalewamy ogórki i zamykamy słoiki. Odstawiamy na pięć dni po czym pasteryzujemy słoiki 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 02.07.2012 23:46
uwielbiam takie :d
Jaheira11 02.12.2011 22:08
kwaszone są pyszne
SmacznaPyza 16.03.2011 10:16
pierwszy raz słyszę o pasteryzowaniu ogórków kiszonych...po co to się robi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak