Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banany w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 3\\4 łyzki
masło miękkie 2 łyzki
miód płynny 2 łyzki
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: banany w migdałach

rozgrzac patelnie o grubym dnie(bez tłuszczu)wsypac płatki migdałowe i stale mieszajac zrumienic je.Nastepnie przełozyc na talerzyk ,pozostawic do całkowitego wystudzenia.
Banany razem ze skórka przekroic w zdłóż na pół.Masło wymieszac z miodem posmarowac bananyobficie i posypac płatkami migdałowymi.Ułozyc banany na aluminiowym tackach do grilowania.Postawic na srednio rozgrzanym grilu i grilowac ok. 5 minut.Podawac z lodami Tak przygotowany deser najlepiej jesc łyzka i wybierac miaszż z banana ze skórki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak