Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos korniszonowy Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe 1/2 słoika
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cukier do smaku
mąka pszenna 1-2 łyżki
margaryna 1-2 łyżki
koperek do posypania sosu
kostka rosołowa 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos korniszonowy Eli

Ogórki pokroić w drobniutką kostkę lub zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,włożyć do rondla,zalać 1.5 litra wody,dodać kostkę bulionową i gotować do miękkości.Na patelni rozgrzać margarynę,dodać mąkę(ilość w zależności od gęstości sosu),przesmażyć,dodać do sosu energicznie mieszając i zagotować.Doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem i maggi.Sos posypać posiekanym koperkiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 14.07.2011 23:32
ciekawy, musze spróbowac
oliwkowa
oliwkowa 27.04.2011 18:50
Super przepis
Tika4444 03.01.2011 09:31
naprawde fajny
Islanzadi 12.10.2010 00:41
Świetny :)
rosik93 16.08.2010 19:52
Pycha.BArdzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak