Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kaszą jęczmienną

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 litr
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
por 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
ziele angielskie 3 sztuka
lubczyk świeży 3 liść
pietruszka natka 1/4 pęczek
pieprz do smaku
kasza jęczmienna 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kaszą jęczmienną

Warzywa obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pora pokroić w talarki. Cebulę opiec na gazie. Do gotującego się rosołu dodać warzywa, liść i ziele oraz podpieczoną cebulę. Kaszę przepłukać. Zalać wrzącą wodą i odstawić na około 10 minut. Napęczniałą kaszę dodać do zupy i gotować do miękkości. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą, posypać posiekaną natką i lubczykiem. Podawać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.09.2016 21:24
Przysmak dzieciństwa.
Aneta41 07.01.2013 19:43
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak