Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w orzechach Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej roślinny 2 łyżki
koperek 1 łyżka
sól do smaku
jajko 1 sztuka
olej do smażenia 6 łyżek
panga 3 sztuki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
orzechy włoskie 200 g
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w orzechach Eli

Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety pokroić na mniejsze kawałki.Składniki marynaty dokładnie połączyć.Rybę posmarować marynatą i włożyć do lodówki na kilka godzin.Jajko dokładnie roztrzepać widelcem.Orzechy posiekać.Rybę panierować w jajku i posiekanych orzechach.Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę z obu stron.Smacznego!

Ja podałam rybę z sosem korniszonowym(przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.04.2012 21:02
Rewelacja!!;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak