Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody i ostudzić.Wszystkie składniki masy maślankowej dokładnie zmiksować,rozlać do pucharków (mnie wyszło 9 szt)i włożyć do lodówki,żeby stężała.Umyte i obrane truskawki(1 kg) pokroic na połówki,zalać 2 litrami wrzącej wody,zagotować i odstawić na chwilę.Z truskawek odlać 5 szklanek płynu (resztę płynu z truskawkami zachować do kisielu)i w nim rozpuścić 4 łyżki cukru,50g żelatyny i ostudzić.Pucharki wyjąć z lodówki.Na masie maślankowej ułożyć truskawki przecięte na połówki,zalać zimną galaretką i włożyć do lodówki,żeby stężała.Smacznego!

Deser można ozdobić bitą śmietana,ale wtedy nie będzie dietetyczny.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    Na te upały znakomite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    genialny
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    chętnie bym taki zjadła
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    fajny deser,,,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !