Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą . Smalec wyłożyć na blaszkę do pieczenia . Ułożyć na blaszkę mięso , jarzyny , cebule , liście laurowe , ziele angielskie . Piec przewracając 45 minut . Gdy boczek się zarumieni wyjąć go , a resztę piec jeszcze 45 minut . Wyjąć mięso i warzywa . Włożyć wątrobę .I opiekać po 5 minut z każdej strony . Odłożyć ziele angielskie i liście laurowe .Mięsa pieczone , gotowane , wątrobę , warzywa , cebule zmielić 2 razy . Dodać jajka . Doprawić solą , pieprzem , majerankiem , gałką muszkatołową . Dół prodiża wysmarować smalcem i wysypać bułką tartą . Włożyć masę mięsną . Piec 45 minut . Jeśli trzeba to w trakcie przykryć górę folią aluminiową .

Zostawić w prodiżu do całkowitego wystygnięcia . Wstawić do lodówki . Podawać pokrojony w grube plastry z sosem tatarskim .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !