Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Migdałowa tłusta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko tłuste 3,2 % 1,5 l
migdały 20 dag
cukier 2 łyzki
rodzynki 10 dag
łyżka masła
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Migdałowa tłusta

Rodzynki przelewamy na sicie gorącą wodą odstawiamy do odsaczenia sparzyć wrzątkiem migdały obierajac je z łupin szuszymyprzepuszczamy przez maszynke mleko gotowacz cukrem i rodzynkami sola i masłem na niewielkim ogniu przez 3 min podajemy na ciepło z ryzem na sypko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak