Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki benedyktyńskie :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 długie bułki maślane ( lub rogale )
8 plasterków Sera wędzonego Marty ( z produktów Benedyktyńskich )
8 plasterków Sera Chedar,4 łyżeczki masła
4 łyżeczki Sosu ksieni z czerwonej cebuli ( z produktów Benedyktyńskich )
ketchup 4 łyżki
Bazylia suszona Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki benedyktyńskie :

Każdą bułkę naciąć 8 razy tak by nie przeciąć spodniej skórki . W każde nacięcie włożyć po ½ łyżeczki masła. W co drugie po ½ łyżeczki Sosu ksieni z czerwonej cebulki i ketchupu. W rozcięcia z sosem z czerwonej cebuli wsadzić Ser wędzony , a w rozcięcia z ketchupem Chedar. W każde nacięcie wsypać po ¼ łyżeczki bazylii. Wsadzić do gorącego piekarnika i zapiekać 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 31.12.2011 13:22
świetnie ci wyszły ;)
Neetka90 31.12.2011 13:22
świetnie ci wyszły ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak