Sposób przygotowania

Mięso , warzywa, przyprawy zalać zimną wodą . Zagotować . Zmniejszyć gaz . Gotować na wolnym ogniu przez 1 ½ - 2 godzin . W czasie gotowania rosół szumować . Wyjąć mięso i warzywa. Rosół przecedzić . Doprawić . Podawać z makaronem posypany natką pietruszki .

Można cebulę przed włożeniem do garnka podpiec lub włożyć umytą w łupinie ( nadaje to koloru rosołowi . Można też zrobić karmel i 1 łyżeczki cukru , rozprowadzić go rosołem i wlać do zupy .

Mięso obrane z kości i skór przeznaczyć razem z warzywami z zupy na pierogi lub naleśniki czy krokiety .

Można też z warzyw z zupy zrobić sałatkę jarzynową .

Komentarze

  • 7
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ale apetyczny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    apetycznie wygląda
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !