Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble jesienne z jabłkami i migdałami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuka
mąka 200 gram
cukier puder 100 gram
masło 100 gram
cynamon 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
migdały w płatkach 4 łyżka
jagody 2 mrożone
gruszka 1 sztuka
cukier waniliowy 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble jesienne z jabłkami i migdałami

Jabłka i gruszki obrać i pokroić w grube plastry. Foremki do zapiekania wysmarować masłem i ułożyć w nich pokrojone owoce do 2/3 wysokości. Można dosypać po 1/2 łyżki jagód. Z mąki, zimnego masła, cukru oraz cynamonu i cukru z wanilią zagnieść kruszonkę. Owoce obsypać kruszonką i posypać płatkami migdałowymi. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać na gorąco z kleksem gęstej śmietany lub jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 07.12.2013 20:26
dawno nie robiłam,pycha
Pietruszka 28.10.2012 11:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak