Sposób przygotowania

Zielone śledzie odsączyć,doprawić solą i pieprzem.natępnie zamoczyć w ubitym jajku póżniej tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju.Przełożyć śledzie do naczynia,przekładając cebulą.
Przygotować zalewe;
wode,olej,ocet,ziele ang.liść laurowy,sól i cukier do smaku-zagotować
na koniec dodać przecier pomidorowy.
Zalać śledzie i odstawć na ok.2-3 dni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Niespotykane
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilovebake

    musi byc pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię zielone śledzie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Zapowiada się smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    ciekawa wersja śledzika

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !