Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony śledż smażony w zalewie pomidorowo-bazyliowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Śledź zielony 1 kg
ocet 10 % 3/4 szkl.
olej 1/2 szkl.
woda 3 szkl.
ziele angielskie 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
sól do smaku
cukier do smaku
przecier pomidorowy 200 mg

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony śledż smażony w zalewie pomidorowo-bazyliowej

Zielone śledzie odsączyć,doprawić solą i pieprzem.natępnie zamoczyć w ubitym jajku póżniej tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju.Przełożyć śledzie do naczynia,przekładając cebulą.
Przygotować zalewe;
wode,olej,ocet,ziele ang.liść laurowy,sól i cukier do smaku-zagotować
na koniec dodać przecier pomidorowy.
Zalać śledzie i odstawć na ok.2-3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.11.2013 14:32
ciekawa jestem jak smakuje taki śledz
RenataZ-et 13.10.2013 22:09
bardzo smaczny
Zosia1 29.03.2013 09:02
ciekawa wersja śledzika
Wafelek2601 05.03.2013 22:53
Zapowiada się smacznie
ElizaT 02.11.2012 10:29
dobre
Bernadeta1 02.11.2012 09:47
bardzo lubię zielone śledzie
Dorota37 30.10.2012 08:29
fajny przepis
Beata23 28.10.2012 09:32
super przepis
ilovebake 27.10.2012 16:23
musi byc pyszne
Konrad1 27.10.2012 13:28
Niespotykane
Marta1986 27.10.2012 13:23
smaczne
Marta1986 27.10.2012 13:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak