Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 4
mąka 5 łyżek
śmietana 1/2 szklanki
woda letnia
jajko
proszek do pieczenia łyżka
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy cebulowe

obraną cebulę pokroić w talarki.z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz jaja,śmietany i paru łyżek wody sporządzić ciasto o konsystencji kwaśnej śmietany.dodać sól i pieprz.talarki cebulowe obtoczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.usmażone racuchy osączyć na papierowym ręczniku i wstawić na 10 min do ciepłego piekarnika.podawać z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 13.01.2012 14:18
ciekawy smak
ewelina63 19.05.2011 15:22
fajne
misia53 07.10.2010 11:07
Ja też jestem cebulowa
eli_555 21.08.2010 00:12
to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak