Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łososiowe paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piure ziemniaczane 2 szklanki
sól, pieprz
sos worcester 3-4 krople
mąka
tłuszcz do smażenia
plaster cytryny do dekoracji
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: łososiowe paluszki

mięso utrzeć na gładką masę,wymieszać z piure ziemniaczanym,dodać natkę,sos worcester,sól,pieprz,dokładnie wyrobić masę.zwilżonymi dłońmi formować niewielkie placuszki,obtaczać je w mące,smażyć na rozgrzanym tłuszczu.podawać na gorąco lub na zimno,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak