Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczano-kabaczkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
kabaczka 75 dkg
cebula biała 2
jaja 3
mąka
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczano-kabaczkowe

ziemniaki,cebulę i kabaczka obrać,ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce o małych otworach,kabaczek(bez gniazda nasiennego)-na tarce do jarzyn o dużych otworach.ziemniaki i cebulę połączyć z kabaczkiem,wbić jaja,wsypać mąkę,dodać pieprz i sól.dokładnie wymieszać.na rozgrzanym tłuszczu smażyć z obu stron niewielkie placki.podawać gorące,ze śmietaną lub z jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak