Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plascki z masą migdałową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka szklanka
jaja 2
mleko 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
MASA MIGDAŁOWA
migdały bez łupek 6 dkg
cukier puder 2-3 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: plascki z masą migdałową

do miski wsypać mąkę,wbić jaja,dodać sól i mleko,po czym wszystko razem energicznie utrzeć,dolewając tyle wody,aby masa fatwo spadała z łyżki.na rozgrzanym tłuszczu smażyć z obu stron cienkie placki,smarować je masą migdałową i składać po dwa.przygotować masę migdałową;suche migdały w zmielić maszynce do orzechów i utrzeć ze śmietaną i cukrem pudrem.dodać rodzynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 15.10.2010 20:33
Na pewno te placki są pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak