Sposób przygotowania

Płuczemy ryż, wkładamy do garnka, zalewamy 1, 5 l wrzątku, gotujemy ponad kwadrans, odcedzamy, dodajemy 2 łyżki masła i gałkę muszkatołową po czym dokładnie mieszamy. Obieramy cebule, płuczemy i siekamy. Płuczemy wątróbkę, pozbawiamy ją żył i błon, kroimy na plasterki i wraz z cebulą smażymy na łyżce masła. Mieszamy ryż z cebulą i wątróbką. Przygotowujemy naczynie do zapiekania: smarujemy masłem i obsypujemy obficie bułką tartą. Wkładamy składniki i pieczemy przez pół godziny w piekarniku nastawionym na 200 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    jeszcze nie próbowałam wątróbki z ryżem, fajne połaczenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !