Sposób przygotowania

Arbuza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Pokroić arbuza na kawałki,obrać ze skóry i pestek.Pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować w malakserze.Wlać do pojemnika (ja miałam 3 litry) i włożyć do zamrażalki.Co kilka godzin granitę przemieszać widelcem,żeby zrobiły się kryształki.Gotową granitę nałożyć do pucharków i od razu podawać.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    jeszcze nie jadłam tak podanego arbuza, może spróbuje
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ostatnio mąż kupił mi arbuza bo go uwielbiam, ale jak zobaczyłam ile za niego zapłacił to byłam w lekkim szoku. A granity arbuzowej też nie jadłam, wypróbuję jak będzie sezon na arbuza.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Zatesknilam za arbuzem i czekam na sezon :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !