Przepis i sposób przygotowania na: Sernik śmietankowo - bananowy
Masa serowa: żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać do nich trzykrotnie przemielony twaróg, lekko ubitą śmietanę, budyń śmietankowy i sok wyciśnięty z połowy limonki. Wymieszać i podzielić masę serową na dwie równe części. Jedną część połączyć z serkiem śmietankowym Philadelphia, a drugą z obranymi i rozgniecionymi przy użyciu widelca bananami. Masę bananową wyłożyć na upieczony kakaowy spód, a następnie wyłożyć masę śmietankową. Formę z ciastem umieścić w większej formie wypełnionej do połowy zimną wodą. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Ostudzić.
Wykończenie ciasta: żelatynę namoczyć w gorącym mleku. Pozostawić kilka minut, aby przestygła i napęczniała. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru i sokiem wyciśniętym z limonki. Połączyć z żelatyną. Masę równomiernie rozłożyć na wierzchu upieczonego i ostudzonego sernika. Posypać wiórkami białej czekolady. Schłodzić w lodówce.