Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja bawole Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duże pomidory 6 sztuk
szpinak mrożony 300 g
jajko 7 sztuk
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
folia aluminiowa 6 kawałków
tacka grillowa 1 sztuka
ser gouda 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja bawole Eli

Szpinak odmrozić,odparować,dodać roztrzepane 1 jajko,przyprawy (sól,pieprz,czosnek granulowany,gałkę muszkatołową) do smaku i ostudzić.Pomidory zciąć od strony ogonka,wydrążyć,oprószyć solą i pieprzem.Do pomidorów rozłożyć szpinak.Owinąć folią aluminiową do wysokości pomidorów,położyć na tacce grillowej i wbić do każdego pomidora po jajku.Tackę położyć na grillu,jajka oprószyć solą i piec na grillu aż białka się lekko zetną.Posypać jajka serem i jeszcze piec,aż białka będą całkiem zcięte.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 23.05.2011 20:58
pomidor i żółty ser dobre połączenie :)
Islanzadi 01.12.2010 00:26
Ciekawe :)
ZEWA 22.10.2010 21:20
super propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak