Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kurkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez kości 60 dag
cebula 1 szt
kurki 30 dag
mały por 1 szt
papryczka chilli 1/2 szt
sól
olej
kminek Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 250 ml
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kurkami

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na odrobine oleju. Dodać mięso. Doprawić solą, kminkiem i curry. Podlać wodą tak, by całe mięso było przykryte i dusić na małym ogniu ok. 40 min. Następnie dodać oczyszczony i pokrojony w talarki por, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekaną papryczkę oraz oczyszczone grzyby. Dusić ok. 20 min. Na koniec gulasz zagęścić mąką zmieszaną ze śmietaną. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 03.01.2014 20:59
Coś dla mnie :-)
Iwusia 11.10.2013 22:42
wspaniały dla miłośników grzybków
Wiesława1 23.10.2012 21:42
lubię
emeslive 23.10.2012 19:31
Bardzo apetyczny! Super przepis!
Sylwia26 23.10.2012 17:47
ślinka leci :)
ilovebake 23.10.2012 17:19
pyszne
Mati3 23.10.2012 17:14
pysznie
adelajda 23.10.2012 16:39
pycha !
DOROTA/PATI197799 23.10.2012 16:34
pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak