Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki .W grubym rondlu rozgrzać olej i smażyć na rumiano pieczarki . Dodać pokrojone w piórka cebule i por , utarte na grubej tarce marchew , pietruszkę i seler , kapustę pokrojoną w cienkie plasterki .Smażyć 10 minut na małym gazie cały czas mieszając .W ostatnim momencie dodać masło. Zalać wodą i gotować 30 minut .Dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki , kostki bulionowe lub trochę przyprawy do zup – gotować jeszcze 30 minut . Z mąki , z wodą i szczyptą soli zrobić zacierkę . Na wrząca zupę wrzucać kawałki ciasta ( grubą zacierkę ) .Gotować jeszcze 30 minut na małym gazie. Doprawić pieprzem , papryką , przyprawą do zup .Wlać śmietankę .
Podawać posypaną natką pietruszki .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    bogato :)pyszna napewno
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Takie zupy to ja bardzo lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    takie samo zdjęcie jest na Google.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !