Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab wieprzowy Eli z niespodzianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatki wieprzowej-zmielić-może być gotowe mielone 1.2 kg
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Grill przyprawa ziołowa Prymat do smaku
większe cebulki perłowe marynowane 12 sztuk
patyki do szaszłyków 6 sztuk
olej roślinny do smarowania kebabów
tacki grillowe 2 sztuki
pieczarki marynowane 12 sztuk
pomidorki koktajlowe 12 sztuk
pomidorki koktajlowe żółte 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab wieprzowy Eli z niespodzianką

Do mięsa dodać jajka,sól,pieprz,majeranek,czosnek,przyprawę do grilla i wyrobić.Na każdy patyk do szaszłyków nabijać czerwony pomidorek,pieczarkę,żółty pomidorek,cebulkę i jeszcze raz powtórzyć.Mięso podzielić na 6 części,rozpłaszczać na dłoni na kształt prostokąta,położyć szaszłyk i w około oblepić.Kebaby przełożyć na tacki aluminiowe,posmarować olejem i piec ze wszystkich stron aż mięso będzie miękkie i zrumienione.Zdjąć kebaby z grilla,odczekać kilka minut i podawać.Na talerzu wyjąć ostrożnie patyk i przekroić kebaba wzdłuż na pół.Wtedy ładnie widać co jest w środku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 26.09.2011 21:54
Smacznie wygląda!
patusia 30.04.2011 20:14
Świetnie wygląda i pewnie jest przepyszne :)
caroline1983 22.02.2011 17:00
Fajnie wygladaja
wedith1 25.07.2010 20:14
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak