Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
marchewka 3 szt
mięso mielone 1/2 kg
groszek 1 puszka
cebule 3 szt
por 1/2 szt
seler 1/2 szt
kiełbasa zwyczajna 1/2 kg
przecier pomidorowy 1 szt
sól
pieprz
przyprawa do leczo 1 łyżeczka
mąka 1,5 łyżeczki
ogórki 4 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo

Warzywa obrać, pokroić w kosteczkę. Zalać ok. 3 l wody, doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości. Grzyby obrać, pokroić w dość dużą kostkę. Obsmażyć na oleju. Cebulkę posiekać i zeszklić. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć. Z mięsa formować małe klopsiki, obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Wszystko dodać do warzyw. Zagotować. Dodać przecier, zaciągnąć wodą z mąką, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 25.10.2013 15:19
uwielbiam leczo
Iwusia 04.10.2013 23:28
bardzo lubię leczo
IZABELA29 02.01.2013 09:21
bardzo lubię
caralajna 01.01.2013 18:31
wygląda niezwykle zachęcająco
Cukiereczek13 22.10.2012 18:07
jedna z moich ulubionych potraw :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak