Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem soli,odlać i zalać zimną wodą.Obrać ze skorupek.W rondlu rozpuścić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć(nie rumienić).Dolać wodę (ilość zależy od tego jaki gęsty chcemy sos) i mieszać,żeby nie porobiły się kluchy.Dodać musztardę,kucharka,maggi,pieprz do smaku i zagotować.Na talerzu ułożyć jajka przekrojone na połówki i polać sosem.Smacznego!

Ja podałam jajka z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mniam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    moja babcia robiła,to było pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    superowe te jajeczka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    spróbuję na pewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    miałam dziś na obiad, są rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !