Sposób przygotowania

Zaparzyć mocną kawę ok. 1/2 szklanki i po jej wystudzeniu nasączyć biszkopty.
Masa ; 7 łyżek kawy cappuccino zalewamy 1,5 szklanki mleka. Wsypujemy cukier, mieszamy i gotujemy. Wlewamy do tego budyń rozpuszczony w 0,5 szkl mleka. Mieszając chwile gotujemy. Kiedy budyń wystygnie ucieramy go z masłem i jednym żółtkiem, dodając stopniowo. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami i na to dajemy masę cappuccino. Przykrywamy warstwą biszkoptów. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z niewielką ilością cukru pudru (2 łyżki) i po chwili dodajemy śmietan-fix. Ubitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta. Ciasto można posypać wedle uznania ; startą czekoladą, kawą lub można użyć cacao. Ciasto wkładamy do lodówki, aby się mocno schłodziło.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !