Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Zaparzyć mocną kawę ok. 1/2 szklanki i po jej wystudzeniu nasączyć biszkopty.
Masa ; 7 łyżek kawy cappuccino zalewamy 1,5 szklanki mleka. Wsypujemy cukier, mieszamy i gotujemy. Wlewamy do tego budyń rozpuszczony w 0,5 szkl mleka. Mieszając chwile gotujemy. Kiedy budyń wystygnie ucieramy go z masłem i jednym żółtkiem, dodając stopniowo. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami i na to dajemy masę cappuccino. Przykrywamy warstwą biszkoptów. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z niewielką ilością cukru pudru (2 łyżki) i po chwili dodajemy śmietan-fix. Ubitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta. Ciasto można posypać wedle uznania ; startą czekoladą, kawą lub można użyć cacao. Ciasto wkładamy do lodówki, aby się mocno schłodziło.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Smakowicie wygląda, bardzo mi się podoba ten przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    czarnyaniol1990

    lubie "kawowe" ciasta :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    pychotka!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    świetne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    justys759

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszniutko i apetycznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !