Sposób przygotowania

W dużym garnku zagotować wodę z łyżką oliwy i solą . Wrzucić makaron i ugotować go al. dente . Odcedzić . W czasie gotowania makaronu pokroić wędzonkę w paseczki , a potem w kostkę . Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy i smażyć na rumiano wędzonkę . Dodać masło i rozpuścić je . Wyłożyć makaron na talerz , posypać pokruszonym serem i okrasić wędzonką z tłuszczem ( polać ). Osobno podać śmietanę , sól i pieprz .Każdy doprawi sobie wtedy danie indywidualnie.
Tym razem ugotowałam makaron tagliatelle kolorowy – po prostu ładnie się komponuje kolorystycznie.

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Zawsze makaron z serem robiłam na słodko. Czas wypróbować z wędzonką.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !