Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony sos chrzanowy do jajek i mięs na gorąco :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier,sól,½ szklanki słodkiej śmietanki 18% ,2 czubate łyżki kwaśnej śmietany,2 żółtka
wasabi 2 płaskie łyżeczki
masło 1 łyżka
mąka 2 płaskie łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony sos chrzanowy do jajek i mięs na gorąco :

W rondelku rozpuścić masło, wsypać mąkę i rozmieszać. Po woli dolać śmietankę i mieszając doprowadzić do tego by sos się zagotował. Dodać chrzan, śmietanę .Na bardzo małym gazie ogrzewać .Doprawić solą , cukrem .Żółtka wymieszać z odrobiną sosu i wlać do reszty. Podgrzać mieszając .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 29.10.2011 11:31
Bardzo mi się podoba ten przepis, na pewno go wypróbuję :)
Ewa104 13.08.2011 21:14
Efektowny-robi wrażenie.I ostry-taki,jak lubię!
IlonaAlbertos 02.04.2011 16:24
Fajny, wiosenny kolorek. Muszę zrobić :)
wedith1 06.10.2010 12:01
Robiłam ostatnio sos chrzanowy, nie miałam pojęcia jaki jest smaczny!!!!!!! Polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak