Sposób przygotowania

Rozłożyć ciasto na papierze do pieczenia. Posmarować delikatnie ketchupem ( użyłam Sos Chilli Kielecki ).Posypać ziołami.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w ,, piórka \"cebulę. Potem dołożyć na patelnię mięso i smażyć aż się zrumieni. Dosypać pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę i natkę pietruszki . Doprawić do smaku pieprzem , solą i ziołami. Zdjąć z patelni i ostudzić .
Wyłożyć farsz na połówkę ciasta ( tak po środku ).Położyć na wierzch sery .Zagiąć ciasto. Docisnąć brzegi. ( Ja przycięłam brzegi tak by utworzyć kształtu pieroga ). Posmarować ciasto z wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim Calzone .
Piekarnik rozgrzać do 180 * C .Wsadzić calzone do wygrzanego piekarnika i piec przez ok 20 minut .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zamiast fety mozzarella i wspaniałe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    na pewno sobie zrobię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    aż ślinka cieknie, pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciągle się zamierzam do zrobienia calzone, ale jakoś mi nie wychodzi, czas się zabrać, wygląda pięknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    pycha ! :P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dobre !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !