Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowa krajanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 600 g
czosnek 4-5 ząbków
cebula 2 szt
jajko 2 szt
kasza manna 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowa krajanka

Cebule i czosnek obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę w grubszą a czosnek w drobniejszą. Wątróbkę umyć, usunąć z niej białe błony i również pokroić w kostkę ( dość grubą ). Do miski wrzucić wszystkie składniki, wymieszać. Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oliwy. Masę wątróbkową kłaść łyżką na patelnię i smażyć po około 3-4 minuty z każdej strony. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i ogórkiem małosolnym lub kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 24.09.2011 09:15
wątróbkę każdą zjadam jak nic...
jasiek 16.08.2011 10:38
super
elwal
elwal 09.08.2011 13:23
muszę na swoim \"niewątróbkowym\" synku wypróbować ;)
ZEWA 06.11.2010 11:58
Mój starszy syn nie lubi wątróbki, więc wymyśliłam krajankę i wcina aż mu się uszy trzęsą
Ewa104 06.11.2010 10:10
Bardzo ciekawy pomysł na moją ulubioną wątróbkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak