Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Izaura

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 1/2 szk
kakao 2 łyżki
olej 1/2 szk
mleko 1 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 2 szk
margaryna na masę 1/2 kostki
cukier na masę 3/4 szk
dżem 3 łyżki
budyń śmietankowy 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
twaróg 500 (na masę)
jajko 3 na masę

Przepis i sposób przygotowania na: Izaura

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać lub zmiksować robotem. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek i białka ubić na sztywno. Twaróg zmiksować. Margarynę roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budyń i ostudzony tłuszcz. Wymieszać. Na koniec dodać do masy pianę i lekko wymieszać. Kłaść łyżką masę serową na ciemne ciasto robiąc kleksy. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 20.07.2011 22:47
pychota:)
Kate131 01.07.2011 08:49
zjałabym taki
Jolanta_P-S 18.05.2011 20:34
mniam
ZEWA 08.01.2011 12:27
Pyzuniu polecam, jest smaczne
SmacznaPyza 07.01.2011 10:44
jeszcze takiego nie piekłam
Smakosz6 05.01.2011 08:15
mniam
Smakosz6 21.12.2010 11:52
mniam
Matik 01.10.2010 08:51
mniam
ewasylwia 26.09.2010 09:59
dawno tego ciasta nie robiłam
Agnieszka172 31.08.2010 17:55
Ale smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak