Sposób przygotowania

Grzyby pokruszyć, zalać ciepłą wodą, moczyć 2-3 godziny a następnie gotować w tej samej wodzie ok. 30 min.. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, oprószyć cienko mąką. Cebulę obrać, pokroić w ćwierć plasterki albo kostkę. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju, zrumienić mięso, przełożyć na talerz a na tę samą patelnię wlać 1-2 łyżki oleju i zeszklić cebulkę, włożyć z powrotem mięso, wlać grzyby z wodą , w której się gotowały. Całość dusić aż mięso będzie miękkie. Podawać z ziemniakami albo kluseczkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    dobre
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !