Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kurkami, groszkiem i cukinią

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 25 dag
cebule 2 szt
bulion warzywny 1 l
margaryna 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
mrożony groszek 15 dag
ryż 40 dag
tymianek 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
cukinia żółta 40 dag
żółty ser starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kurkami, groszkiem i cukinią

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w ćwiartki. Cukinię umyć, pokroić w kosteczkę. Cebule posiekać, zeszklić na 2 łyżkach margaryny. Wsypać ryż, smażyć ok. 3 min, często mieszając. Dodać grzyby, stopniowo wlewać gorący bulion. Kolejną porcję bulionu wlewać dopiero wtedy, gdy poprzednia zostanie wchłonięta przez ryż. Do ostatniej porcji bulionu dodać sok z cytryny. Dodać groszek oraz cukinię. Dodać ser i tymianek oraz ostatnią łyżkę margaryny. Doprawić. Wymieszać, przykryć i dusić ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.03.2014 21:46
Wygląda wspaniale.
adelajda 27.08.2013 16:33
dla mnie super:)
Iwusia 20.08.2013 22:47
prześlicznie wygląda
Kate131 01.12.2012 19:00
lubie takie dania
Rafał10 19.10.2012 18:30
uwielbiam takie dania :) aż mi ślinka cieknie :)
parysek10 19.10.2012 14:07
rewelacja
Agata B 18.10.2012 20:12
musi być przepyszne:)))
jolanta19 18.10.2012 19:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak