Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szk
drożdże świeże 50 g
jajko 3 szt
mleko 3 szk
sól 2 szczypty
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżka
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drożdże rozrobić z odrobiną mleka. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Odstawić do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać oliwę. Kłaść na patelnię łyżką niewielkie placuszku i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z truskawkami ze słoika lub dowolnymi owocami ( mogą być z kompotu lekko zmiksowane ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 09.05.2012 22:46
swietne
Fiffi 01.03.2012 00:08
chyba dużo ich wychodzi z tego przepisu
ela16 05.10.2011 09:46
super
aacaac 09.08.2011 15:47
extra
gosia561 02.03.2011 00:35
nie daje octu
wolochski 22.01.2011 17:37
super
msmariusz 28.10.2010 21:45
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak