Sposób przygotowania

Kalariory podziel na różyczki. Włóż je do osolonej i ocukrzonej wody. Gdy woda zacznie wrzeć dodać 1/4 łyżeczki kwasku. Gotuj ok 5 min. Marchewki pokrój w talarki i gotuj w ocukrzonej i osolonej wodzie ok 3 min. dodając pół łyżeczki kwasku.
Przygotuj zalewę:
wymieszaj ocet z 1/2 szkl. wody. Dodaj cukier, listki laurowe, ziarenka pieprzu, sól. Zagotuj.
Warzywa układaj w słoikach, zalej gorącą zalewą uważając, aby dodatki równo się rozłożyły. Na 2 min. odwróć słoiki do góry dnem.

Komentarze

  • 6
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    wypróbuję :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    dla mnie pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super sałatka na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    już jest moja ulubiona
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    nigdy takiej nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !