Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki grillowane z cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 1-1,5 sztuka duża
sól do smaku
oliwa 1-2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sardynki 4-5 (świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki grillowane z cebulką

Sprawione sardynki skropić sokiem z cytryny, a następnie oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć je na ruszcie grilla( ja robię je na grillu elektrycznym!) i grillować z obu stron. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebulę pokrojoną w piórka. Sardynki przełożyć na talerze i podawać z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.05.2013 21:06
superowe!!
Kate131 15.07.2010 07:55
ciekawy przepis,chociaz ryb nie lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak