Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brązowy ryż z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 2 woreczki
cukinia
Kukurydza z Puszki
chili mielone
groszek konserwowy
Bulion grzybowy
sos sojowy
pomidory 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: brązowy ryż z warzywami

Ryż ugotować na sypko. Pomidory sparzyć,obrać,pokroić w kostkę.Cukinię w plasterki a paprykę w paseczki.Warzywa podsmażyć na maśle lub oliwie,doprawić solą,pieprzem,chili,lubczykiem,imbirem(w zależności od gurtu)i odrobiną kwasku cytrynowego.Na koniec podlać odrobiną bulionu grzybowego i sosu sojowego i poddusić kilka min.Dodać ryż i wymieszać całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak