Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
wędzone pałki kurczaka 4 sztuki
rzodkiewki 1 pęczek
cebulka dymka lub szczypiorek 1 pęczek
ogórek konserwowy Smak 4 sztuki
sól do smaku
majonez według uznania
ogórki kwaszone 3 posiekane
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa Eli

Ryż zalać wrzącą wodą,gotować 20 minut,odcedzić na sitku,przelać zimną wodą i odsączyć.Mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę.Oczyszczoną paprykę,rzodkiewki,ogórki i jajka pokroić w kostkę.Szczypiorek posiekać.Do miski włożyć ugotowany,ostudzony ryż,dodać resztę pokrojonych składników,sól,pieprz,majonez według uznania i wymieszać.Sałatke wyłożyć do salaterki i udekorawać rzodkiewkami i ogórkiem konserwowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 03.02.2011 00:22
chyba muszę ją wypróbować...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak