Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz ziemniaczany Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki surowe 2 kg
cebula biała 1 kg
czosnek 6 ząbków
pieczarki 700 g
koncentrat pomidorowy 200 g
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia 8 łyżek
mąka pszenna 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
parówki 1 grube
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz ziemniaczany Eli

Parówki obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w ćwierć krążki,czosnek przecisnąć przez praskę.Obrane pieczarki pokroić na ćwiartki,ziemniaki w kostkę.W dużym rondlu lub garnku rozgrzać olej,wrzucić parówki,obsmażyć,dodać cebulę,czosnek,pieczarki i razem przesmażyć.Dodać ziemniaki,koncentrat,liście laurowe,ziele angielskie,przyprawy i wymieszać.Zalać wodą,żeby było równo z ziemniakami i dusić na małym ogniu do miękkości ziemniaków.Mąkę rozmieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Doprawić do smaku maggi.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 27.07.2011 23:47
lubię takie dania
kriso 28.04.2011 09:30
ciekawy przepis
kriso 28.04.2011 09:28
ciekawy przepis
oliwkowa
oliwkowa 02.11.2010 20:07
Super
ewasylwia 04.10.2010 10:13
fajny przepis
SmacznaPyza 15.09.2010 09:28
moi chłopcy lubią takie dania
wedith1 03.08.2010 19:37
Pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak