Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb smażony z serem i pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łyżek mleka kilka
czubata szkl. drobno startego sera Mozarella (takiego z bloku a nie kulki z zalewy!) 1,5
pomidory 2
olej do smażenia:
posiekany szczypiorek dodatkowo:
jajko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb smażony z serem i pomidorami

Kromki chleba powinny być dość grube. Przekrawamy je na pół, tak będzie łatwiej. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i papryką, dodajemy 3/4 sera, mieszamy - masa powinna być dość gęsta. Na patelni rozgrzewamy olej. Kromki chleba maczamy w jajeczno-serowej masie z obu stron i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron aż będą złoto brązowe. Przekładamy na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Pomidory myjemy, kroimy w plastry. Ta talerzach układamy porcje gorących grzanek, pomidorów i posypujemy resztą sera oraz posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 07.04.2012 16:47
to jest danie i specjalnosć mojego męża
BozenA 22.12.2011 13:57
mmm
BozenA 22.12.2011 13:57
mmm
Ela20 06.08.2011 17:16
pychotka :)
Agnik 10.04.2011 18:47
nie jadłam jeszcze takiego
iknkirke 15.02.2011 11:22
fajny przepis
ZEWA 11.02.2011 12:03
bardzo lubię chlebek smażony
Anna189 01.09.2010 15:23
i jak tu wyrzucać chleb
sylwiachmiel 15.07.2010 05:34
bardzo apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak