Sposób przygotowania

Kromki chleba powinny być dość grube. Przekrawamy je na pół, tak będzie łatwiej. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i papryką, dodajemy 3/4 sera, mieszamy - masa powinna być dość gęsta. Na patelni rozgrzewamy olej. Kromki chleba maczamy w jajeczno-serowej masie z obu stron i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron aż będą złoto brązowe. Przekładamy na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Pomidory myjemy, kroimy w plastry. Ta talerzach układamy porcje gorących grzanek, pomidorów i posypujemy resztą sera oraz posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    bardzo apetyczne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i jak tu wyrzucać chleb
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo lubię chlebek smażony
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    nie jadłam jeszcze takiego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    to jest danie i specjalnosć mojego męża

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !