Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle ze szpinakiem i serem rocotta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 0,5 opakowania
szpinak liście 200 g
czosnek 2 ząbki
parmezan
oliwa
ser ricotta 1 pudełeczko

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle ze szpinakiem i serem rocotta

1. Makaron muszle ugotować na półtwardo.
2. Napełnić farszem.
Farsz: na patelni blanszujemy liście szpinaku, dodajemy serek ricotta, przyprawimy czosnkiem i ziołami.
3. Układamy w naczyniu żaroodpornym
4. Posypujemy parmezanem
5. Chwilkę zapiekamy w piekarniku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak